CDA-politici steken handen uit de mouwen op ‘Dag van de Ondernemer’

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Vrijdag 15 november is door MKB- Nederland uitgeroepen tot de ‘Dag van de Ondernemer’. Een groot deel van de Nederlandse economie draait op het midden- en kleinbedrijf.

Elke derde vrijdag van november worden daarom door heel Nederland ondernemers in het zonnetje gezet en de organisatie roept politici op om hieraan mee te doen. CDA-Tweede Kamerlid Agnes Mulder en Europarlementariër Esther de Lange gaven gehoor aan deze oproep en gingen op bezoek bij Bakkerij Ammerlaan in Bleiswijk. In alle vroegte kregen ze een rondleiding door de bakkerij én bakte ze zelf nog wat broodjes mee.

Esther de Lange: “Ondernemers zijn onmisbaar voor onze economie. Het zijn mensen die risico’s durven te nemen, de handen uit de mouwen steken en vaak dag en nacht klaar staan voor hun bedrijf. Het leek ons daarom een gepast idee om deze dag af te trappen in een sector die er dagelijks vroeg bij is om letterlijk voor het brood op onze plank te zorgen.”

Agnes Mulder: “Bakkerij Ammerlaan was één van de eerste bakkerijen die vlak na de Tweede Wereldoorlog al elektrisch kon bakken. En inmiddels zijn ze bezig met warmtepompen en komen er zonnepanelen om het bakproces te vergroenen. Een mooi innovatief bedrijf!” Daar sluit De Lange zich bij aan: “Een goed voorbeeld van een ondernemer die kansen ziet in de energietransitie, want uiteindelijk moeten we daar samen de schouders onder zetten.”

Naast het werkbezoek, spraken de volksvertegenwoordigers met verschillende ondernemers over de ontwikkelingen in de regio. Zoals over de warmterotonde en de railterminal en hoe deze een positieveboost kunnen geven aan de groene doelstellingen van Zuid-Holland en innovatie in de provincie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen