Zó! Zoetermeer: Wacht brand op landelijke regelgeving?

Marijke van der Meer (Zó-Zoetermeer)
Foto: Zó Zoetermeer / Jan van Es

Zó! Zoetermeer is nog niet gerust op de brandveiligheid in Zoetermeer. Is de huidige en de toekomstige hoogbouw wel brandveilig genoeg? En wat als er een elektrische auto in brand vliegt in een parkeergarage onder woningen? Het college meldt bij monde van de burgemeester dat wordt gewacht op landelijke regelgeving, zoals een nieuw bouwbesluit voor 2021. Wanneer er regelgeving komt voor het opladen van elektrische auto’s is helemaal nog vaag.

Marijke van der Meer: ‘Natuurlijk loopt regelgeving altijd wat achter op de moderne ontwikkelingen, maar er komen nu in rap tempo steeds meer elektrische auto’s.’

De commandant van brandweer Haaglanden, Esther Lieben, sprak in de krant van 2 augustus haar zorgen uit over onder andere de hoogbouw en het elektrische wagenpark en naar aanleiding daarvan stelde de Zó!-fractie tot twee keer toe officiële vragen aan het college.

Van der Meer: ‘Een brandweercommandant die haar zorgen via de krant deelt, komt niet vaak voor. Wij nemen dat heel serieus. We kregen veel antwoorden, en het is duidelijk dat er van alles gebeurt op het gebied van voorlichting, maar voor duidelijke regels wordt steeds verwezen naar landelijke regelgeving die er dus nog niet is.’

Zó! Zoetermeer blijft de inzichten op het gebied van brandveiligheid volgen. Het College heeft – op verzoek van Zó! – toegezegd dat vóór 1 februari er een masterclass voor de raad met de brandweer wordt georganiseerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden