Zoetermeer Vooruit: Takkenroute

Yvonne Bink
Yvonne Bink
Foto: Zoetermeer Vooruit

De gemeenteraad van Zoetermeer heeft ingestemd met het voortzetten van de zogenaamde Takkenroute. Een takkenroute is een halfjaarlijkse inzamelroute voor grof tuinafval.

Naar aanleiding van een amendement van Zoetermeer Vooruit heeft in 2018 op twee momenten in het jaar een takkenroute gereden. De eerste takkenroute vond plaats in april 2018. De tweede route in oktober 2018. Het is mogelijk gebleken om in twee inzameldagen heel Zoetermeer te bereiken. Er is daarom gekozen om in beide periodes twee dagen te selecteren wanneer geen grofvuilafspraken ingepland stonden om zodoende ieder huishouden in Zoetermeer één inzamelmoment om kosteloos grof tuinafval te kunnen aanbieden. Op deze manier kon deze proef kostenneutraal worden uitgevoerd.

Uit evaluatie blijkt tot vreugde van Zoetermeer Vooruit, dat er voldoende gebruik is gemaakt van deze dienst, de takkenroute kostenneutraal kan worden uitgevoerd en dat het inzamelen van het grof tuinafval in de praktijk niet tot problemen heeft geleid. Daarom heeft het college nu voorgesteld de takkenroute definitief in te voeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen