Raadsbrede motie over geweld bij nachtclubs

Foto: Robin Paalvast

Op dinsdag 12 februari 2019 kwam de gemeenteraad bij elkaar voor een extra raadsvergadering over de ‘situatie nachtclubs en schietincidenten’.

De VVD had voor de vergadering een motie voorbereid die na de beraadslagingen unaniem gesteund werd.

De raad sprak uit dat er in het afgelopen jaar diverse schietpartijen en incidenten met explosieven hebben plaatsgevonden bij nachtclubs in het Van Tuyllpark en elders in de stad. De veiligheid van de inwoners van Zoetermeer is daarmee in het geding.

Geweld rondom nachtclubs moet stoppen!

De veiligheid van de inwoners heeft de hoogste prioriteit voor zowel de gemeenteraad als het college van Zoetermeer. De gemeenteraad ontving op 23 januari een memo van de burgemeester met daarin een ovezicht van de mogelijkheden om een einde te maken aan het geweld met daarin instrumenten die de burgemeester kan toepassen en de mogelijkheden die de raad heeft om het beleid aan te passen. De gemeenteraad vindt het van groot belang om zo snel mogelijk te komen tot een brede gezamenlijke inspanning van raad, college en burgemeester om het geweld rondom nachtclubs te stoppen.

De gemeenteraad vraagt aan het college om zo spoedig mogelijk een samenhangend plan van aanpak op te stellen met alle maatregelen die genomen moeten worden om het geweld rondom de nachtclubs te stoppen. De gemeenteraad wil uiterlijk over drie maanden dat plan van aanpak bespreken. De raad wil in de positie gebracht worden om de benodigde maatregelen te treffen en waar nodig besluiten te nemen. Dit wil de raad doen met alle consequenties in beeld.

Politieke handwerk: de laatste wijzigingen worden aan een raadsbrede motie aangebracht over het geweld rondom nachtclubs (wethouder Robin Paalvast op Facebook)

Na de eerdere maatregelen van de burgemeester (zie meerdere artikels: nr. 1, nr. 2, nr. 3) is het nu tijd voor een structurele aanpak. De politiek in Zoetermeer zit op één heldere lijn; het geweld moet stoppen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen