D66: meer betaalbare huurwoningen

Foto: D66 Zoetermeer

D66 heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College over middenhuurwoningen. “Er is een chronisch tekort aan betaalbare huurwoningen voor mensen die rond het modale inkomen verdienen”, legt D66 raadslid Willem Bos uit.

“Als je net wat meer verdient dan mag je niet in een sociale huurwoning, en je komt dan in de vrije sectorhuur terecht waar de huurprijzen anderhalf tot tweemaal zo hoog liggen. En dat voor vergelijkbare huurwoningen. Dat moet anders.”, zo vervolgt Bos.

In veel andere gemeenten speelt dezelfde problematiek van een tekort aan middenhuurwoningen. De oorzaak ligt bij het vorige kabinet die nieuwe eisen stelde aan woninbouwcorporaties. Voortaan mocht door corporaties uitsluitend gebouwd worden voor de sociale doelgroep. En anderen waren voortaan aangewezen op de vrije sectorhuurmarkt. “Woningen zijn echter nog steeds schaars”, vult D66 raadslid Jamila Bakkers aan.

D66 wil dat veranderen door te zorgen voor meer woningen in de middenhuursector. In haar schriftelijke vragen geeft D66 aan dat er wettelijke basis is voor het College van B&W om actie te kunnen ondernemen en woningbouwcorporaties ertoe te bewegen ook middenhuurwoningen te bouwen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen