SP stelt vragen over verkeersonveilige situatie rondom scholen

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Terecht verontruste ouders hebben de SP gewezen op de verkeersonveilige situatie rondom de basisscholen De Springplank en De Spelevaert. Deze scholen worden begrensd door de Vaartdreef, Vijverdreef, Weteringdreef en Pitrusvaart.

Ook de scholen zelf waarschuwen hiervoor. Verzoeken tot de gemeente om het instellen van een schoolzone met verkeer belemmerende maatregelen zoals wegvernauwingen, zebrapaden, waarschuwingslichten en verkeersdrempels zijn niet gehonoreerd.

Er wordt aangegeven dat er politiesurveillance plaatsvindt maar dit is natuurlijk geen oplossing voor deze verkeersonveilige situatie. Ook is er een knelpuntenonderzoek gedaan door de afdeling Onderwijs met het verzoek aan de gemeente om deze knelpunten op te lossen. Ook daar is verder niets mee gedaan. Op de splitsing Vaartdreef/Pitrusvaart staat zelfs een boom die het zicht aan kinderen ontneemt waardoor zij genoodzaakt zijn eerst de weg te betreden om vervolgens te kunnen kijken of de weg vrij is. Al met al een zeer gevaarlijke situatie.

Voor raadslid Jan Boin was dit aanleiding om de volgende vragen aan het college te stellen.

Schriftelijke vragen

  1. Is het college het met mij eens dat de bovengeschetste situatie als onveilig moet worden beschouwd?
  2. Zo ja, waarom zijn dan de diverse verzoeken niet gehonoreerd?
  3. Zo nee, waarom niet?
  4. Is het college op de hoogte van het feit dat er een knelpuntenonderzoek heeft plaatsgevonden alsmede een verzoek om het instellen van een schoolzone met verkeer belemmerende maatregelen?
  5. Zo ja, wat is er met dit knelpuntenonderzoek gebeurd?
  6. Zo nee, waarom niet?
  7. Waarom heeft het college niet geluisterd naar de vele verzoeken om deze verkeersonveilige situatie tot een oplossing te brengen?
  8. Wat denkt het college alsnog te gaan ondernemen om aan deze verkeersonveilige situatie een einde ta maken of is het spreekwoordelijke gezegde van toepassing “als het kalf verdronken is, dempt men de put (of niet!).
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen