Aantreffen hennepkwekerijen

Foto: Politie Zoetermeer

Politie Zoetermeer is de afgelopen dagen weer druk bezig geweest met het ontmantelen en ruimen van kwekerijen. Zo werden op de Waalstroom, de Werflaan en de Planbaan hennepkwekerijen aangetroffen. De kwekerijen werden aangetroffen tijdens een bezoek van de deurwaarder of tijdens een geplande actie.

Waalstroom

Op de Waalstroom stond de deurwaarder voor de deur in verband met een openstaande schuld. De bewoners gaf geen gehoor en de woning werd betreden. In de woning werden een aantal kweekruimtes aangetroffen echter waren deze al opgeruimd door de bewoner.

Werflaan / Planbaan

De Werflaan/Planbaan werden bezocht in verband met een vermoeden. In de woningen stonden in diverse ruimtes planten te groeien. Tevens bleek er sprake te zijn van diefstal stroom.Twee personen zijn aangehouden en de bewoners die niet thuis waren worden uitgenodigd om aan het bureau te verschijnen.

De Politie Zoetermeer wil nogmaals onder de aandacht brengen dat het kweken van hennep illegaal en gevaarlijk is. Achter de kwekerijen gaan vaak criminele organisaties schuil. Zoetermeer pakt deze organisaties, maar ook thuistelers hard aan. Het is daarom belangrijk dat u altijd een melding doet als u een vermoeden heeft van een hennepkwekerij bij u in de buurt.

Melding doen

Hoe doet u een melding van een hennepkwekerij? U kunt een melding doen bij de politie via:
0900-8844(wel politie, geen spoed)
112 (bij heterdaad situaties)
0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)
of maak gebruik van het meldingsformulier welke te vinden is via deze link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen