Politie speurt succesvol naar zich schuil houdende dader

Foto: Politie.nl

Zaterdagavond waren agenten aanwezig in een horecagelegenheid aan de Piet Heinstraat te Zoetermeer. De aandacht werd getrokken door een jongeman die bij binnenkomst erg zenuwachtig reageerde op de aanwezigheid van de politie. De man maakte al snel rechtsomkeer en vertrok met een auto.

De nieuwsgierigheid van de agenten was gewekt en bij bevraging van het kenteken bleek al snel waarom deze meneer zoveel haast had. Hij bleek gezocht te worden voor een gevangenisstraf van tien dagen in verband met een niet uitgevoerde taakstraf. Tevens bleek dat de man helemaal niet in het bezit was van een rijbewijs.

Helaas was de vogel snel gevlogen, maar de betrokken agenten waren vastberaden om de man alsnog te achterhalen. Bij verder onderzoek bleek er geen actueel adres bekend te zijn van de man. Na enig speurwerk in de politiesystemen werd er toch een adres gevonden waar de man mogelijk zou kunnen verblijven. Toen agenten daar polshoogte gingen nemen zagen zij de auto geparkeerd staan waarin de man was weggereden.

Bij de betreffende woning werd opengedaan door een dame die aangaf dat de gezochte man niet aanwezig was. Uiteraard wilden de agenten dit ook graag zelf controleren maar hier gaf de bewoonster gek genoeg geen toestemming voor. Zij bleef volhouden dat de man niet in de woning aanwezig was.

Met een machtiging tot binnentreden werd alsnog een onderzoek ingesteld in de woning. En het vermoeden van de agenten was juist. De gezochte man hield zich schuil in de woning en kon daar worden aangehouden. De man is ingesloten en mag alsnog tien dagen lang zijn straf uitzitten. Tevens is er een proces verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs.

Ook de bewoonster die de man schuil hield en zijn aanwezigheid ontkende maakte zich schuldig aan een strafbaar feit, namelijk het opzettelijk behulpzaam zijn en verbergen van een (veroordeelde) verdachte. De bewoonster zal op een later moment worden ontboden voor het afleggen van een verklaring.

Reacties

Cookieinstellingen