Politie vindt “Wiet, Coke en Pillen”

Foto: Politie Zoetermeer
In de nachtdienst van donderdag op vrijdag is de politie van Zoetermeer druk bezig geweest met de aanhouding van twee drugsdealers.

Parkdreef

Donderdagavond werd door Handhaving Zoetermeer naar aanleiding van meerdere meldingen van overlast, gesurveilleerd op het basketbalveldje aan de Parkdreef in Zoetermeer. Hier trof men een persoon aan die eerder aangehouden was voor het bezit en de handel van harddrugs. Bij de daaropvolgende controle werd er wederom veel drugs aangetroffen bij deze man. Dat was een reden om de politie erbij te vragen.
De politie zag direct dat het vermoedelijk ging om een handelshoeveelheid in onder andere XTC, cocaïne, wiet, ketamine en MDMA. De verdachte is dan ook direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
De verdachte is in de loop van vrijdag gehoord door onze recherche. Later zijn bij de huiszoeking van deze verdachte nog meer XTC pillen aangetroffen. Hij zit dan ook nog vast en het onderzoek zal worden voortgezet.

Van der Hagenstraat

Op de vroege vrijdagochtend werd een bestuurder op de Van der Hagenstraat gespot. Hij vertoonde een zeer opvallend rijgedrag. Toen agenten dit voertuig controleerden roken zij directe een sterke wietlucht. Bij de bestuurder is vervolgens een speekseltest afgenomen om te kijken of de verdachte onder invloed reed van drugs. Deze uitslag was positief, waarna ook deze verdachte is aangehouden. Van de verdachte is bloed afgenomen. Afhankelijk van de uitslag van het bloedonderzoek zal proces verbaal worden opgemaakt voor dit strafbare feit.
Op het politiebureau werden bij de insluitingsfouillering lege ponypacks aangetroffen. Op basis van deze omstandigheden is besloten om het voertuig van de verdachte te doorzoeken. En ook hier was het raak. In het voertuig trof de politie wederom een handelshoeveelheid XTC, cocaïne en wiet aan. Voor dit strafbare feit is de verdachte dan ook opnieuw aangehouden.
Deze verdachte is vrijdag gehoord en mocht daarna naar huis. Hij zal zich later moeten verantwoorden bij de rechter. De drugs zijn in beslag genomen en zullen na onderzoek worden vernietigd.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen