Wapeninleveractie #DropIt

Foto: politie.nl

Van maandag 17 tot en met zaterdag 22 mei organiseert Politie Den Haag een wapeninleveractie voor de hele Eenheid Den Haag. Dat betekent dat je in de regio’s Den Haag, Zoetermeer, Westland, Delft, Leiden, Bollenstreek, Alphen aan den Rijn en Gouda gedurende deze week zonder strafrechtelijke gevolgen slag-, stoot- of steekwapens kunt inleveren.

Steeds vaker worden steekwapens bij minderjarigen in beslaggenomen. Wanneer je al van huis gaat met een wapen op zak, is de stap om daarnaar te grijpen nog maar klein. Met deze actie wil de Eenheid Den Haag jongeren bewust maken van de gevaren van het hebben van wapens en ook wil zij het aantal wapens in de samenleving verminderen. Lever jij je wapen in? Loop er dan niet zichtbaar mee over straat.

Ook vuurwapens kun je inleveren, maar voor de veiligheid komt de politie in burger deze wapens thuis bij je ophalen. Als ze bij je langskomen, zijn ze dus niet herkenbaar als politiemedewerkers. Een vuurwapen laten ophalen kan niet anoniem, maar je wordt niet vervolgd voor vuurwapenbezit.

(klik op de afbeelding voor een vergroting)

Inleverlocaties

In de hele Eenheid Den Haag zijn op de politiebureaus inleverlocaties ingericht. Alle politiebureaus in onze eenheid doen mee. Zonder afspraak kun je hier terecht om slag-, stoot- en steekwapens in te leveren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen