Met meer dan 200 km/uur over de A12

Foto: politie.nl

In de vroege ochtend van dinsdag 19 januari 2021 surveilleerde de politie rond de A12.

Bij het oprijden van de snelweg richting Gouda viel het oog van de agenten op een voertuig die met een ontiegelijk hoge snelheid voorbij kwam razen. De politie zette direct de achtervolging in waarbij snelheden van boven de 200 kilometer per uur werden bereikt. Op dit deel van de A12 geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur.

Bij de afrit Zevenhuizen lukte het de agenten om het voertuig langs de kant te zetten. Na correctie bleef een snelheid van 187 kilometer per uur over. Dit was dus 87 kilometer per uur harder dan was toegestaan. Het rijbewijs van de bestuurder is vervolgens direct ingevorderd.

Het was toch rustig op de weg”, kregen de dienstdoende agenten als excuus voor het harde rijden te horen. De bestuurder had drie passagiers in het voertuig, welke gevaar liepen door zijn rijstijl en vreemde logica.

Bij de bestuurder werden ook nog een alcohol- en een drugstest afgenomen. De drugstest gaf bij de bestuurder een indicatie voor het gebruik van THC en cocaïne. Hiervoor is de verdachte aangehouden. Op het politiebureau is vervolgens bloed afgenomen waarmee de exacte hoeveelheid kan worden vastgesteld.

Het rijbewijs en het proces-verbaal worden ingestuurd naar de Officier van justitie welke een strafeis zal gaan formeren.

De politie waarschuwt weggebruikers dat als het rustig is er ook ongelukken kunnen gebeuren. Zeker als het ook nog eens vrij hard regent waardoor het zicht minder wordt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen