Inbrekers op de vlucht

Foto: Politie Zoetermeer

Afgelopen nacht omstreeks 01:30 uur zagen agenten van team Zoetermeer een voertuig rijden op de A12 die ter hoogte van tankstation Knorrestein opviel vanwege de hoge snelheid.

Bij controle van het kenteken bleek al snel dat het voertuig vermoedelijk in gebruik was bij personen die zich veelvuldig bezighouden met diefstallen en inbraken. Op de Vrouw Avenweg te ‘s-Gravenhage werd besloten om een nader onderzoek in te stellen. De bestuurder negeerde echter het stopteken en ging er met zeer hoge snelheid vandoor.

De dollemansrit leidde naar woonwijk De Lanen in Leidschenveen. Op een kruising in deze woonwijk verloor de bestuurder de controle over het voertuig. Hij botste tegen een hoge trottoirband en als gevolgd daarvan raakte het linker voorwiel ernstig beschadigd. Toen de vonken van het wiel kwamen en het voertuig kennelijk geen vaart meer kon maken, koos de bestuurder voor de benenwagen. De man wist te ontkomen door via een sloot het naastgelegen spoor van de Randstadrail over te steken.

Op de vluchtroute werd een tas aangetroffen met daarin zogenaamde inbrekerswerktuigen. De tas kon in verband gebracht worden met het voertuig en kennelijk had men tijdens de achtervolging kans gezien om deze te dumpen.

In het achtergebleven voertuig bleken nog twee passagiers te zitten. Zij werden aangehouden voor het plegen van mogelijke voorbereidingshandelingen op een woninginbraak. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

De politie nam verschillende goederen in beslag en zal onderzoeken of deze in verband gebracht kunnen worden met inbraken in de regio. Daarnaast is een onderzoek ingesteld naar de voortvluchtige bestuurder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen