Alcohol in verkeer veroorzaakt ongelukken

Foto: Politie Zoetermeer

De politie heeft in het weekend meerdere meldingen gekregen, waaronder die van twee personen die onder invloed van alcohol reden.

Omstreeks 23:30 uur zaterdagavond reed Team Handhaving Zoetermeer op de Oranjelaan en zag daar een personenauto rijden waar de aandacht door werd getrokken. Het vermoeden rees dat de bestuurder mogelijk onder invloed was en wij werden erbij geroepen.

Eenmaal daar aangekomen blies de bestuurder een F/G. Dit is de hoogste waarde en de bestuurder werd aangehouden. Op het politiebureau blies de bestuurder 905 ug/l en zodoende werd het rijbewijs direct ingevorderd.

Omstreeks 02:00 uur zaterdagnacht werden politieagenten naar de Vissendreef gestuurd. Daar was een auto van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. Bij het aanspreken van de bestuurster was het direct duidelijk dat ook zij onder invloed van alcohol verkeerde. Gezien de klap is de bestuurster nog even nagekeken door de ambulance, maar het werd toch echt een enkeltje politiebureau. Ook zij blies een F/G.

Aan het politiebureau was zij niet in staat om een goede blaastest af te leggen en zodoende is er bloed afgenomen door een arts. Haar rijbewijs is ook ingevorderd.

Beide automobilisten zullen een cursus opgelegd krijgen door het CBR en zich op een later tijdstip moeten verantwoorden bij de rechter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden