Verdacht gedrag automobilist leidt tot achtervolging en aanhouding

Foto: Politie Zoetermeer

Donderdagavond 5 maart werd de politie naar de Gouderakstraat in Zoetermeer gestuurd. Er zou een voertuig staan, met een persoon erin die zich verdacht gedroeg.

Met twee eenheden is de politie polshoogte gaan nemen en toen ze aankwamen zagen ze het voertuig wegrijden. Op het moment dat de agenten de auto staande wilde houden, verhoogde de automobilist zijn snelheid en probeerde er vandoor te gaan. Met zwaailichten en sirenes zette de politie gelijk de achtervolging in. Al snel trokken de agenten de conclusie dat deze achtervolging te risicovol voor de omgeving werd. Eén van de eenheden bleef op gepaste afstand van de auto rijden en de andere eenheid heeft een strategische positie aan de rand van de woonwijk ingenomen.

Na korte tijd zagen de agenten de auto op de Aarlanderveenstraat rijden en hebben ze de bestuurder aan kunnen houden. Helaas ging dit wel ten koste van één van de politieauto’s en de auto van de verdachte, die nu wat blikschade hebben opgelopen.

De bestuurder is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en daarnaast wordt hij tevens verdacht voor het rijden onder invloed van THC. Ook kan de hij zich bij de rechter commissaris melden voor het overtreden van schorsende voorwaarden, die hem eerder waren opgelegd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden