Praat mee over veiligheid in het Stadscentrum

Burgemeester Aptroot
Foto: Gemeente Zoetermeer

Wilt u meepraten over de veiligheid in het Dorp, Centrum, Driemanspolder, of Palenstein? Kom dan naar de wijkveiligheidsavond van het Stadscentrum op woensdag 18 maart om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) bij het beroepscollege Zoetermeer aan het Van Doornenplantsoen 1.

De burgemeester, wijkwethouders Paalvast en Iedema, politie, brandweer en handhaving gaan met u in gesprek over de veiligheid in de wijk.

Ondermijning

Een nieuw thema op de veiligheidsavonden dit jaar is ondermijning. Denk hierbij aan witwassen, drugshandel of arbeidsuitbuiting. Hoe kunt u de signalen herkennen? Wat zijn de gevaren voor uw buurt en wat doet u bij vermoedens?

Inbraakpreventie en brandveiligheid

De deur op slot, de ramen dicht en kaarsen uitblazen zijn vanzelfsprekende zaken waar u ongetwijfeld goed op let. Maar wat kunt u nog meer doen om veilig te wonen? Op deze avond krijgt u tips om inbraken te voorkomen en vertelt de brandweer over het thema brandveiligheid.

Wanneer en waar?

De wijkveiligheidsavond vindt plaats op woensdag 18 maart van 19.30 tot 21.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur) bij het beroepscollege Zoetermeer aan het Van Doornenplantsoen 1.

Komt u ook?

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via [email protected], onder vermelding van wijkveiligheidsavond Stadscentrum. Geef hierbij uw naam, adres, postcode, telefoonnummer en met hoeveel personen u komt, aan de gemeente Zoetermeer door.

Programma

  • 19.00 uur: Inloop
  • 19.30 uur: Welkom door de wijkregisseur
  • 19.35 uur: Burgemeester Aptroot aan het woord
  • 19.50 uur: Thema Ondermijning
  • 20.05 uur: Interactieve tafels (burgemeester, wijkwethouders, politie, handhaving, brandweer, ondermijning)
  • 20.45 uur: Gezamenlijke terugkoppeling
  • 21.00 uur: Afsluiting
  • 21.15 uur: Gezamenlijk drankje

Wijkveiligheidsavonden in andere wijken

De veiligheidsavond in het centrum is de vijfde van een reeks veiligheidsavonden die plaatsvinden in alle wijken van Zoetermeer. Op www.zoetermeer.nl/veiligheidsavonden vindt u een overzicht van de veiligheidsavonden in de andere wijken.

Zoetermeer Veilig

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Het is een taak van de gemeente in samenwerking met diverse partijen. Er wordt ingezet op zowel preventie als opgetreden wanneer dat nodig is. De gemeente betrekt ook haar inwoners om ervoor te zorgen dat Zoetermeer een leefbare en veilige stad is en blijft.

Meer informatie is te vinden op www.zoetermeerveilig.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden