Politie onderschept spookrijder

Foto: politie.nl

Gisteravond zag een motorrijder van politieteam Zoetermeer dat een bestuurder van een personenauto een file op de A12 probeerde te omzeilen. De automobilist volgde boven aan de afrit Nootdorp niet de aangegeven rijrichting en reed dus tegen het verkeer in. Hij stak rechtdoor het kruispunt over om vervolgens weer op slinkse wijze de A12 op te rijden.

Bij controle bleek de bestuurder nog een openstaande boete te hebben welke direct betaald moest worden. Bovendien bleek het voertuig geschorst, niet verzekerd en was de geldigheid van de APK verlopen. Daarbovenop wees een speekseltest uit dat de man mogelijk onder invloed was van THC. Een rit naar het politiebureau was onvermijdelijk geworden.

Een politiearts heeft bij de verdachte bloed afgenomen en dit zal in een laboratorium onderzocht worden op de aanwezigheid van verdovende middelen. Daarbij wordt gekeken of de wettelijke grenswaarde van drugs in het verkeer zijn overschreden. Bij een overtreding wordt proces verbaal opgemaakt en volgt een mededeling onderzoek rijgeschiktheid aan het CBR.

Voor de diverse verkeersovertredingen werd proces verbaal opgemaakt en de openstaande boete werd geïnd. Omdat er werd gereden met een geschorst voertuig, zal mogelijke nog naheffing volgen vanuit de belastingdienst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden