Hennepkwekerij in woning aan Menno ter Braakhove

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Afgelopen week hebben agenten van het hennepteam in een woning aan de Menno ter Braakhove een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij werd ontdekt naar aanleiding van een anonieme melding.

Hieropvolgend werd door de politieagenten van het hennepteam bij de woning een nader onderzoek gedaan en na voldoende indicatie werd de woning betreden. In de woning werden twee kweekruimten aangetroffen waarin planten stonden te bloeien. Ook werd geconstateerd dat er eerdere oogsten waren geweest. Hierdoor zal door de politie een berekening worden gemaakt hoeveel voordeel de verdachte heeft gehad uit deze eerdere oogsten.

Tevens bleek, na onderzoek van de elektrische installatie, dat er sprake was van diefstal van stroom. De energieleverancier deed aangifte van de diefstal en heeft de woning afgesloten van stroom. In de woning werd één verdachte aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

De politie waarschuwt en roept iedereen op om op te letten: “Het kweken van hennep is illegaal en gevaarlijk. Achter de kwekerijen gaan vaak criminele organisaties schuil. Zoetermeer pakt deze organisaties, maar ook thuistelers hard aan. Het is daarom belangrijk dat u altijd een melding doet als u een vermoeden heeft van een hennepkwekerij bij u in de buurt. Hoe doet u een melding van een hennepkwekerij? U kunt een melding doen bij de politie via: 0900-8844 (lokaal tarief) 112(bij heterdaad situaties) 0800-7000 (gratis) Anoniem bij: Meld Misdaad Anoniem”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden