Politie waarschuwt voor trucs van inbrekers

Foto: Politie Zoetermeer

Helaas zijn er diverse inbraken gepleegd in Zoetermeer waarbij geconstateerd is dat er een papiertje tussen de voordeur zat verstopt. Dit doen inbrekers om te zien of u een aantal dagen uw voordeur niet hebt geopend en dus mogelijk op vakantie bent.

“Als u (lees dit als tip) ook geen lampjes aan hebt staan door het huis heen middels een tijdschakelaar dan is dit een extra aanwijzing voor de inbreker.”, zo schrijft de politie op social media. Het advies van de politie is oml je buren in kennis te stellen van het feit dat je op vakantie gaat. Laat hun desnoods elke of om de dag de post doen en deze in een lade wegleggen. Weet dat als de post in een stapel op de eettafelligt, dit ook een aanwijzing is voor mogelijke inbrekers.

Een andere tip is om niet op een open Facebook of Instagram account duidelijk te maken dat u niet thuis bent. Als iedereen kan zien dat u op vakantie of een nacht weg bent, kunnen mogelijke inbrekers dat ook.

De politie tips wel om LED-verlichting te gebruiken als u op diverse plekken in huis lampen aan doet op diverse tijdstippen. Door de donkere maanden is het vroeg donker en ook die tijdstippen worden gebruikt door het dievengilde.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden