Hennepkwekerij aangetroffen op Vasariruimte

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Afgelopen week hebben de agenten van het hennepteam in een woning aan de Vasariruimte een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij werd ontdekt naar aanleiding van een anonieme melding.

Na de betreffende melding door de politie bij de woning een nader onderzoek gedaan en na voldoende indicatie werd de woning betreden. In de woning werd een kweekruimte aangetroffen waar maar liefst tweehonderdzevenenvijftig planten stonden te bloeien. Tevens bleek, na onderzoek van de elektrische installatie, dat er sprake was van diefstal stroom. De energieleverancier heeft aangifte van de stroomdiefstal gedaan en heeft de woning afgesloten van stroom.

In de woning was niemand aanwezig. In aanmerking komende verdachten worden op een later tijdstip door de politie verhoord. Na verhoor zal overleg worden gepleegd met de Officier van Justitie. De Officier van Justitie zal een beslissing nemen op welke wijze deze zaak verder zal gaan.

De politie waarschuwt voor hennepkwekerijen en roept mensen op om verdachte situaties te melden. De politie schrijft: “Het kweken van hennep is illegaal en gevaarlijk. Achter de kwekerijen gaan vaak criminele organisaties schuil. Zoetermeer pakt deze organisaties, maar ook thuistelers hard aan. Het is daarom belangrijk dat u altijd een melding doet als u een vermoeden heeft van een hennepkwekerij bij u in de buurt.”

Hoe doet u een melding van een hennepkwekerij? U kunt een melding doen bij de politie via: 0900-8844 (lokaal tarief), via 0800-7000 (gratis) of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden