Politie: Nog steeds veel vragen rond failliete rijschool

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

De politie geeft aan dat zij nog steeds veel vragen ontvangen rond het faillissement van een rijschool in Zoetermeer. De politie heeft om die reden de meeste gestelde vragen nog een keer onder elkaar gezet.

Kan ik aangifte doen als ik mij gedupeerd voel door het faillissement van deze rijschool?

De politie raadt aan om gebruik te maken van de rechtsbijstandverzekering. Als je geen rechtsbijstandsverzekering hebt dan kun je de hulp van Bureau Rechtshulp inschakelen. Zij kunnen je helpen met het contact met een curator. Eventueel kun je ook een melding doen bij de politie. Als er tijdens het onderzoek blijkt dat er sprake is van strafbaar handelen, zal de politie bekijken hoe ze op basis van je melding een eventuele aangifte kunnen opnemen.

Er waren geruchten dat het onderzoek is stopgezet. Klopt dit?

Nee, dit klopt niet. De politie onderzoekt samen met het Oenbaar Ministerie (OM) nog steeds of er sprake is geweest van strafbaar handelen, of dat deze zaak civiel zal worden afgehandeld. Ook een curator doet onderzoek.

Wanneer weet de politie meer?

Dit is een complex onderzoek, onder andere door het grote aantal meldingen. De politie weet daarom nog niet wanneer ze meer kunnen vertellen over dit onderzoek.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden