Jonge verdachten bij hun ouders van huis gehaald

Foto: Politie Zoetermeer

Op 6 juni werd op het sprinterpad een straatroof gepleegd door meerdere personen op scooters. Door enig speurwerk werd een dag later een 16-jarige verdachte en een 18- jarige verdachte bij hun ouders van huis opgehaald en aangehouden.

De 18- jarige verdachte zit nog steeds vast. Beide verdachten zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden. Dit betekent doorgaans dat er een straf volgt, reclasseringstoezicht ingesteld wordt en een veroordeelde kan geen normale baan meer krijgen, omdat er geen verklaring omtrent gedrag (VOG) meer afgegeven kan worden door de gemeente.

Afgelopen periode hebben er meerdere straatroven plaatsgevonden. De politie is hier scherp op en vraagt jouw hulp. Zie je een situatie of gedrag wat verdacht lijkt, twijfel niet en bel 112. Weet je wie er nog meer verantwoordelijk is voor het plegen van straatroven, meld ons dit dan anoniem via de m-lijn 0800-7000. Heb je verdachten op beeld, omdat je bijvoorbeeld een gevelcamera hebt, neem dan contact met de politie op.

Kijk ook op zoetermeer.nl/buurtpreventie en politie.nl/cib.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen