Politie pakt drugshandel aan

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

In korte tijd weer een druggerelateerde arrestatie in Zoetermeer. Gisteren vond de politie bij toeval een grote hoeveelheid drugs, vandaag is de aanleiding een melding en grondig onderzoek.

Op verzoek van basisteam Zoetermeer heeft het flexteam district Zoetermeer-Leidschendam/ Voorburg onderzoek gedaan naar de handel in verdovende middelen. Het onderzoek is gestart naar aanleiding van een anonieme melding.

Het flexteam heeft tijdens het onderzoek gebruik gemaakt van verschillende opsporingsmiddelen, waardoor er een verdachte in beeld kwam. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte veelvuldig in de wijken Seghwaert en Oosterheem aan het “werk” was. Het flexteam heeft op woensdag 12 juni j.l. een zogenaamde klapdag gehouden met de ondersteuningsgroep van de Eenheid Den Haag. Het OG heeft in samenwerking met het flexteam twee verdachten aangehouden.

Bij de aanhouding bleek 1 van de verdachte in het bezit te zijn van harddrugs, kennelijk bedoeld om te verhandelen. Na de aanhouding is de woning doorzocht. Bij die huiszoeking is een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Tevens is er een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen en in beslag genomen.

De verantwoordelijke officier van justitie heeft bepaald dat de auto van de aangehouden verdachte afgepakt kon worden. De verdachten zitten vast en zullen worden voorgeleid bij de rechter commissaris

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen