Politie rolt hennepkwekerij op

Foto: Politie Zoetermeer

Op 14 en 15 november heeft de politie invallen gedaan op twee adressen waar een vermoeden was van een hennepkwekerij. De vermoedens bleken te kloppen en er zijn wederom twee hennepkwekerijen opgerold.

Beide kwekerijen waren een woning alwaar 259 en 283 planten stonden te groeien. Tevens bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. In een van de woningen was een persoon aanwezig, deze is aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor. De recherche doet nader onderzoek.

Politie waarschuwt

Geregeld gaat de politie gericht op zoek naar hennepkwekerijen. Dit doen ze naar aanleiding van een melding van u of doordat er bijvoorbeeld tijdens de surveillancedienst iets is opgevallen. Het kweken van hennep is illegaal en gevaarlijk. Achter de kwekerijen gaan vaak criminele organisaties schuil. Zoetermeer pakt deze organisaties, maar ook thuistelers hard aan. Het is daarom belangrijk dat u altijd een melding doet als u een vermoeden heeft van een hennepkwekerij bij u in de buurt.

Melding doen

Hoe doet u een melding van een hennepkwekerij? U kunt een melding doen bij de politie via: 0900-8844 (lokaal tarief) 0800-7000 (gratis) Anoniem bij: Meld Misdaad Anoniem

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen