Ruimte voor Kunst

De Aardappelmannetjes (beeld van Joost van den Toorn) bij busstation Centrum-West.
De Aardappelmannetjes (beeld van Joost van den Toorn) bij busstation Centrum-West.
Foto: Redactie Zoetermeer

De gemeenteraad heeft de motie “Ruimte voor de kunst” vastgesteld. Hiermee wil zij de buitenruimte van de stad meer openstellen voor kunst van (opkomende) kunstenaars. Daarom vraagt de gemeente Zoetermeer aan professioneel werkend beeldend kunstenaars deel te nemen aan de pilot “Ruimte voor Kunst”.

Wethouder Paalvast (Cultuur): “Ruimte voor Kunst is een mooie pilot. Extra kunst in de buitenruimte van de stad maakt Zoetermeer aantrekkelijker. En een bruisende stad wil graag haar creativiteit laten zien en anderen hiermee inspireren.”

De hiervoor geschikte locaties in de openbare ruimte hangen mede af van het ontwerp en het beheer van de kunsttoepassing en de wensen van de inwoners en de kunstenaar. Daarom wil de gemeente de initiatieven, de uitvoering en het beheer bij de inwoners en de kunstenaars neerleggen.

Hoe werkt het?

De kunstenaar kan met een presentatie (in woord en beeld) zijn of haar wens kenbaar maken, al of niet voorzien van een gewenste locatie, op het samenspraakplatform doemee.zoetermeer.nl. Geïnteresseerde inwoners kunnen hier dan op reageren. De randvoorwaarden die de gemeente Zoetermeer stelt aan het kunstwerk zijn op deze website vermeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen