Verkeerscontrole geslaagd

Foto: Politie Zoetermeer

18 september was het zover. Na veel geoefend te hebben mochten drie politie-studenten examen doen op het gebied van verkeer. Onderdelen van het examen zijn oa het organiseren van een verkeerscontrole, het maken van een draaiboek en het uitvoeren ervan.

Nadat de controle werd gepresenteerd aan de examinator door middel van een briefing werd er een controleplaats ingericht op de Van der Hagenstraat. Door twee motorrijders werden voertuigen aangeleverd en de controle kon beginnen.

Tijdens de controle, die drie maal drie kwartier duurde, werden diverse voertuigen gecontroleerd. Gekeken werd of de voertuigen aan alle eisen voldeden en of bestuurders beschikten over de juiste documenten. De voertuigen met gebreken werden dan ook bekeurd. Door de examinator wordt onder andere gelet op beroepshouding, aanspreken, kennis, bevragen van systemen, veiligheid en nog vele andere onderdelen.

Het weer was een lastig punt maar kreeg geen grip op de studenten. Het resultaat: Drie maal geslaagd voor dit onderdeel!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen