Walk of Peace & Herdenking Omgekomen Vluchtelingen

Foto: ILOZ/AvV

Doe mee aan de wandeling in de Vredesweek. Schouder aan schouder vanuit de verschillende achtergronden die Zoetermeer rijk is.

Ieder met onze eigen beelden, onze eigen hoop, ieder verschillend, maar samen op weg naar vrede. Met mooie ontmoetingen, en samen ervaren én uitdragen dat vrede inspireert en verbindt. De wandeling wordt afgesloten met een culturele manifestatie rond het Nicolaasplein: Syrië Anders. De Ambassade van Vrede Zoetermeer is de organisator van de Vredeswandeling en de Herdenking.

Herdenken omgekomen vluchtelingen

Tijdens de wandeling is er een herdenkingsplechtigheid waarbij we een monument willen oprichten voor de velen die de vrede hier niet hebben bereikt, maar op de vlucht zijn omgekomen. We vragen je daarvoor een paar versleten schoenen, die je niet meer gebruikt, mee te willen nemen. Om die symbolisch achter te laten op de gedenkplaats.

Wat doe jij voor vrede? Loop en leef mee!

De herdenking krijgt een plechtig karakter rond de onthulling van een monument dat speciaal voor deze gelegenheid gemaakt is door een Syrisch/Zoetermeerse kunstenaar.

Shamier Madhar, voorzitter van het Interlevensbeschouwelijk Overleg Zoetermeer, en Haya Al Haj Saleh, namens de vluchtelingen in Zoetermeer zullen kort het woord voeren. De twee minuten stilte worden muzikaal omlijst door muziekvereniging Kunst en Vriendschap.

Handwerkers

Veel Zoetermeerse handwerkers hebben samen heel veel reddingsvest-broches gemaakt. Als symbool – ondanks alles – van hoop. Deelnemers aan de herdenking krijgen zo’n hand-made broche als herinnering mee naar huis.

  • Datum: zaterdag 23 september 14.30 – 16.30u
  • Start Walk of Peace: 14.30u, Tempel Palenstein, hoek Oylaan / Schoolstraat
  • Herdenking: 15.45u, Openluchttheater tegenover CKC

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen