Publieksacademie Kinderarmoede

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

In Nederland groeien maar liefst 378.000 kinderen en jongeren op in armoede. Dat betekent dat één op de negen kinderen en jongeren zich zorgen maken of er wel geld is voor eten of schoolspullen, dat ze stress voelen bij hun ouders, zelf gespannen zijn en zich moeilijker kunnen concentreren op school.

Daarnaast is er een reëel risico op sociale uitsluiting, omdat ze om financiële redenen niet of onvoldoende kunnen deelnemen aan activiteiten binnen en buiten school. En dan praten we nog niet eens over de negatieve gevolgen voor (hun gezondheid op) de langere termijn.

Tijdens de Publieksacademie Kinderarmoede voor onze regio Haaglanden en Holland Rijnland gaan we daar samen aan werken. Het doel van de Publieksacademie Kinderarmoede is om in onze regio het thema kinderarmoede bespreekbaar te maken en tot werkbare oplossingen te komen.

Zeg nee tegen kinderarmoede en kom naar de Publieksacademie Kinderarmoede

Schrijf je nu gratis in. Kom je ook? Meld je dan aan! Klik hier om je in te schrijven. Je ontvangt een bevestiging van jouw deelname per email.

Voor wie?

De Publieksacademie Kinderarmoede is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij kinderen uit de wereld van jeugd, gezin, zorg, gezondheid, welzijn, vrijwilligerswerk, politiek en onderwijs. Iedereen is van harte welkom.

Initiatiefnemers

De Publieksacademie Kinderarmoede regio Haaglanden en Holland Rijnland is een initiatief van de Alliantie Kinderarmoede in samenwerking met stichting Piëzo, AJN Jeugdartsen Nederland, NDC Mediagroep, Stadstheater Zoetermeer, DPG Media en Divosa. Met medewerking van het Lectoraat Armoede van de Hogeschool Amsterdam en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zoetermeer, de gemeente Leiden en Janivo.

  • Dinsdag 11 februari 2020
  • 19.00 uur: Info en netwerken
  • 20.00 uur: Start plenair programma
  • Stadstheater Zoetermeer

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden