MeerZoeterMeer, een inspirerend succes

23 okt , 18:16 Nieuws
20241019 meerzoetermeer gvw 3509
Afgelopen zaterdag vond de eerste editie van MeerZoeterMeer plaats en het was een groot succes. Ruim 40 lokale organisaties namen deel. Met meer dan 75 inspiratiestands en activiteiten inspireerden, informeerden en enthousiasmeerden zij enkele honderden bezoekers. Het evenement, dat draaide om een sociaal, duurzaam en gezond Zoetermeer, vond plaats in Bibliotheek Forum Zoetermeer en de Pop-Up Expo ONS Zoetermeer.
De officiële opening werd verricht door gedeputeerde en oud-wethouder van Zoetermeer, Mariëtte van Leeuwen. In haar toespraak benadrukte zij het belang om positieve gezondheid als uitgangspunt te kiezen voor verdere woningbouw in wijk en stad. Zij heeft daarvoor een speciale aanpak laten ontwikkelen en vroeg de aanwezige wethouder Jan Iedema om deze aanpak ook in Zoetermeer toe te passen, Hij heeft dat aanbod graag aangenomen. Daarna namen zij het inspiratiedocument van *Stadmakers Zoetermeer in ontvangst, een document vol ideeën en plannen van betrokken en deskundige inwoners voor een toekomstbestendig Zoetermeer. Dit document was de hele dag als expositie te bewonderen en op de website https://schatbewakers.nl/stadmakers na te lezen.
<br>

MeerZoeterMeer

Tijdens het evenement konden bezoekers deelnemen aan diverse activiteiten zoals lezingen, workshops en een paneldiscussie over lokaal voedsel. Daarnaast was er een uitgebreide inspiratiemarkt waar organisaties ideeën uitwisselden en bezoekers kennis konden maken met de vele mogelijkheden om de eigen leefomgeving duurzamer en gezonder te maken.
<br>

Het begin van een bredere beweging

Met de aanwezigheid van vele organisaties en initiatieven werd duidelijk dat dit evenement niet alleen een eenmalige bijeenkomst was, maar het begin van een bredere beweging naar een duurzamer, gezonder en sociaal verbonden Zoetermeer. De opgedane inspiratie en de vele nieuwe contacten die zijn gelegd, vormen een solide basis voor verdere stappen in de toekomst. Tobias Becker Hoff legde als kunstenaar hiervoor de basis door tijdens het evenement planken met een boodschap van Zoetermeerders te verzamelen die met nieuwe planken bij volgende bijeenkomsten de ‘Stamtafel’ van Zoetermeer gaat worden.

Mede mogelijk gemaakt door

MeerZoeterMeer wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Zoetermeer, Bibliotheek Zoetermeer, stichting DuurSamen Zoetermeer en alle deelnemende partijen.