Pannenkoeken, Jong en Oud, een goede match

Foto: Jong Perspectief

Zaterdag 20 mei jl. kwamen de maatjes van Jong Perspectief samen met de senioren uit de Keijzershof bijeen in het wijkgebouw voor een pannenkoekenmiddag.

Pannenkoekenmaaltijd

De vrijwilligers van het SWOP bakten er vrolijk op los, geholpen door de jongeren van Jong Perspectief. Ze draaiden er hun hand niet voor om voor zo’n 35 mensen een complete pannenkoekenmaaltijd te bakken.
Voor het eten werd er eerst het Grutjes- en Griesmeelkwartet gespeeld met vragen zoals: “hoe heette de school waar u vroeger op zat”, “welke hobby’s had u vroeger”. Veel scholen heetten School met de Bijbel, heel anders dan bijvoorbeeld de Jip en Janneke school. Het was leuk om te horen dat de hobby’s van vroeger en nu best wel overeen kunnen komen, ook nu zit de jeugd op gymnastiek, alhoewel dat nu turnen wordt genoemd.

Vroeger

Een mevrouw reed vroeger veel motor en zit nog steeds achter op een motor. Dat werd wel stoer gevonden door de maatjes. Er werden leuke gesprekken gevoerd en ook de senioren onderling hoorden dingen die ze nog niet van elkaar wisten.

Herhaling

Een succesvolle match van het SWOP en Jong Perspectief, tot stand gekomen op de beursvloer Pijnacker-Nootdorp. Voor herhaling vatbaar vonden jong en oud en een thema werd al vastgesteld voor een volgende keer, dat gaat een Spaanse middag worden!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen