Palet Welzijn doet mee aan NLdoet

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 20ste keer NLdoet. Ook Palet Welzijn doet mee. In verschillende wijken in Zoetermeer is er genoeg te doen om te proeven van vrijwilligerswerk. Doe jij ook mee?

Op 15 maart van 11.00 tot 13.00 uur maken we het terras van het sociaalwijkrestaurant De Goede Buur gezellig en zomer klaar. Hiermee krijgt het terras weer een fijne en gezellige uitstraling. Help je mee met de bloementjes buiten te zetten en lunch je met ons mee? Opgeven kan via [email protected].

In inZet Petuniatuin kun je, op 15 maart 11.00 – 16.00 uur, kennismaken met het rijden op een duofiets. In de zaal staan diverse obstakels om bezoekers uit te dagen. Rijd langs en over de obstakels en vind veilig de weg. Voor de bezoekers is er koffie, thee en iets lekkers. Schrijf je in voor een leuke rit, via: [email protected].

Loop door de wasstraat in inZet Oosterheem op 15 maart van 10.00 tot 12.00 uur. Rollators, rolstoelen of scootmobiels gaan langer mee, wanneer je er goed voor zorgt. Help jij mee in onze rollatorwasstraat? Maak een praatje met ouderen tijdens een gezond ontbijt of voer een APK uit en maak alles weer schoon. In elk geval wordt het een flinke lenteschoonmaak. Opgeven kan via [email protected].

Ertoe doen

Maatschappelijke organisaties kunnen met deelname aan NLdoet ertoe doen en mensen laten voelen dat ze ertoe doen. NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er enorme keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets passends vinden.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Daarom zet het zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Oftewel een betrokken samenleving; waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden waar mogelijk. De steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en diverse andere partners maakt dit mogelijk. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen