Bijeenkomsten inwoners Zoetermeer over langer thuis wonen met zorgtechnologie

Vanaf donderdag 15 februari komen studenten en docent mboRijnland van de opleiding Verpleegkunde op de Expobike de Zoetermeerse wijken in.

In de bakfiets zitten innovatieve hulpmiddelen waarmee inwoners van Zoetermeer langer en prettiger thuis kunnen blijven wonen. Studenten laten zien hoe de hulpmiddelen werken en inwoners kunnen deze ook zelf uittesten en ervaren. Wethouder Ingeborg ter Laak (Zorg en Welzijn) opent de eerste bijeenkomst in Oosterheem. De bijeenkomsten vinden plaats in een buurthuis en zijn gratis toegankelijk.

Zien hoe het werkt?

Om de week op donderdag komen de studenten op de Expobike naar een andere wijk toe. Bewoners kunnen vrij inlopen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Data en locaties zijn als volgt:

  • Datum – Tijd – Wijk – Locatie
  • Do. 15 februari – 13.00-14.30u – Oosterheem – Inloop Perron, Oosterheemplein 320
  • Do. 29 februari – 14.30-16.00u – De Leyens – De Leyens, Gondelkade 33, grote zaal
  • Do. 7 maart – 14.30-16.00u – Dorp – Volgt nog
  • Do. 15 maart – 10.00-13.00u – Oosterheem – Inzet, Zanzibarplein 5 (NL Doet Rollator/Scootmobielwastraat)
  • 21 maart – 14.30-16.00u – Meerzicht – Wijkrestaurant, Albrandswaard 1

Pioniers in Slimme Zorg

Het doel van deze bijeenkomsten is inwoners kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg. En daarbij direct aan te sluiten op de behoeften van de inwoners van Zoetermeer. De focus ligt op het bevorderen van een gezonde levensstijl en het verbeteren van de zorgervaring.

Expobike met docent Arianne Riedijk en studenten

“De ‘pioniers in slimme zorg’ zijn nu zichtbaar in Zoetermeer dankzij de Expobike”, aldus Arianne Riedijk, docent mboRijnland en projectleider van de Expobike. “Door met studenten de wijkcentra te bezoeken, creëren we een laagdrempelige omgeving waarin inwoners kunnen binnenlopen en kennismaken met de mogelijkheden die de moderne zorg te bieden heeft. We willen zorgtechnologie toegankelijk maken voor iedereen.”

Bewoners betrekken bij innovatie

De Expobike fungeert als mobiele hub van informatie en interactie; inwoners kunnen ontdekken hoe zorgtechnologie hun gezondheid en welzijn kan verbeteren. Dit initiatief benadrukt het belang van het betrekken van de inwoners zelf bij de voortdurende ontwikkelingen in de gezondheidszorg en biedt een unieke gelegenheid voor een directe dialoog tussen zorgprofessionals, studenten en de lokale inwoners van Zoetermeer.

Feestelijke lancering

Op 6 februari werd de Expobike feestelijk gelanceerd in het Experimenteerhuis op het Dutch Innovation Park in Zoetermeer. Met confettikanonnen en onder toeziend oog van alle betrokken samenwerkingspartners, bezoekers van de Slimme Zorgestafette en studenten, reed de Expobike haar eerste meters.

Feestelijke kick-off van de Expobike waarmee studenten de wijk ingaan

De Expobike is een unieke samenwerking tussen verschillende partijen met een gezamenlijk doel. Onder de koepel van CIV Welzijn & Zorg brengen mboRijnland, Vierstroom Zorg Thuis, gemeente Zoetermeer, MobileCare, Zoetermeer 2025, ZWconnect, Thuisleefgroep en De Haagse Hogeschool zorg(technologie) dichtbij, aansluitend bij de zorgbehoefte van de inwoners van Zoetermeer. MobileCare heeft de Expobike gefinancierd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen