Samen Gezond Zoetermeer – Voor jou, door jou

Foto: pixabay.com

Maak jij je zorgen over de toekomstige beschikbaarheid van zorg? Volgens Zoetermeer 2025, een samenwerking tussen de gemeente Zoetermeer, lokale zorg & welzijnsorganisaties en zorgverzekeraars, zijn deze zorgen terecht.

“De behoefte aan zorg en ondersteuning gaat de komende jaren enorm toenemen. Omdat de bevolking snel vergrijst, maar ook omdat we niet altijd gezond leven. Er zijn niet genoeg zorgverleners en mantelzorgers om deze vraag aan te kunnen. Willen we de zorg bereikbaar houden voor wie deze echt nodig heeft, dan is verandering noodzakelijk. Elke inwoner van Zoetermeer heeft recht op een zo gezond mogelijk leven en de plicht om hier zelf zo zorgvuldig mogelijk mee om te gaan. “We willen iedereen dan ook oproepen om samen aan de slag te gaan om onze stad nog gezonder en fijner te maken,” aldus Bregje Thomassen, programmadirecteur Zoetermeer 2025.

Hoe gaan we een “Samen Gezond Zoetermeer” creëren?

De cijfers liegen er niet om. Steden die investeren in Positieve Gezondheid zien hun inwoners zowel lichamelijk als mentaal aantoonbaar gezonder worden. Positieve Gezondheid draait niet alleen om de afwezigheid van ziekte, maar ook om hoe goed je je voelt in het dagelijks leven. Of je voldoende sociale contacten hebt, je zingeving ervaart, je dagelijks goed kunt functioneren en om de omgeving waarin je leeft. Een positieve gezondheidsaanpak bevordert niet alleen het welzijn op individueel niveau, maar creëert tevens veerkrachtige gemeenschappen die beter zijn toegerust om de uitdagingen van het moderne leven het hoofd te bieden.

Daarom slaan zorg & welzijnsorganisaties, de gemeente Zoetermeer en zorgverzekeraars de handen ineen om Positieve Gezondheid tot het kloppende hart van onze stad te maken. “Wij willen direct vanaf de start onze inwoners hier actief bij betrekken, omdat het ons allemaal aangaat,” aldus Bregje Thomassen

Wat gaat er gebeuren?

In februari gaat Zoetermeer 2025 van start met een inspirerende en verbindende theatervoorstelling waar inwoners en professionals samen worden gestimuleerd na te denken over kwaliteit van leven en verantwoordelijkheid voor zichzelf en elkaar. Een feestelijke avond, maar dan eentje waar je ook nog wat van leert. “We willen namelijk dat iedereen in Zoetermeer gezond en gelukkig is,” aldus Bregje Thomassen.

De voorstellingen zijn op 12, 13 en 14 februari. Deze voorstellingen zijn volledig gratis. Kijk voor meer informatie en het reserveren van kaarten op zoetermeer2025.nl/dromen-vangen/. Vol = Vol, dus wees er snel bij. Mocht er geen plek zijn, dan kun je je gegevens alsnog achterlaten en word je op een reservelijst gezet.

Wat betekent een “Samen Gezond Zoetermeer” voor jou?

Voor jou, je familie en je vrienden betekent dit dat er, naast alles wat Zoetermeer al te bieden heeft, voorlichting komt over positieve gezondheid. Bestaande en nieuwe activiteiten om gezond en gelukkig te blijven, worden op een laagdrempelige manier aangeboden. Ook gaat Zoetermeer 2025 zorgverleners helpen om jou nog beter te helpen met de vragen die je hebt. We vragen jou als bewoner hier ook bewust over na te denken en mee te doen.

Zoetermeer 2025 zorgt voor elke wijk

De samenwerkingspartijen binnen Zoetermeer 2025 hechten veel waarde aan het welzijn van elke wijk. Elke wijk heeft zijn eigen unieke samenstelling en dynamiek, en ze willen de organisaties die daar actief zijn, krachtig ondersteunen. Het doel is om samenwerking te bevorderen, niet alleen binnen de wijkorganisaties, maar ook met inwoners en andere organisaties in de wijk. “Zo willen we er samen voor zorgen dat het voor iedereen fijn wonen is en dat mensen voor elkaar gaan zorgen,” aldus Daniëlle van der Eerden, Senior Netwerkregisseur Sociaal Domein, Gemeente Zoetermeer

Houd het in de gaten

Dus, let op! Binnenkort volgt er meer informatie, waarbij er actief opgeroepen wordt of je mee wilt doen, want Samen Gezond Zoetermeer maken we met z’n allen! Wil je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen? Of wil je actief meedoen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen