Kerstdiner voor kwetsbare ouderen bij v.d. Valk

Foto: Annette Costerman Boodt

1,76 miljoen 65-plussers in Nederland voelen zich eenzaam. Zeker met Kerst. Hun wereld is kleiner door bijvoorbeeld het verlies van een partner of omdat ze minder makkelijk op pad kunnen. Daarom organiseert het Nationaal Ouderenfonds, in samenwerking met Van der Valk en honderden vrijwilligers, door het hele land kerstdiners waar ouderen aanschuiven.

Maar liefst 5.000 ouderen vinden hier gezelligheid, heerlijk eten aan een feestelijke tafel en een warm welkom. Ook in Zoetermeer werd een kerstdiner georganiseerd. Het diner is gehouden in het Van der Valk Hotel Nootdorp op maandag 11 december.

Aanschuiven voor meer contact

Het kerstdiner is bedoeld om ouderen samen te brengen tijdens de feestdagen. Daarnaast konden ouderen tijdens het diner in contact komen met mensen uit de buurt, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben. Het Ouderenfonds draagt hiermee bij aan de vergroting van de sociale wereld van ouderen om zo eenzaamheid te voorkomen. Bij het kerstdiner waren 70 ouderen uit Zoetermeer aanwezig. Zij zijn met elkaar in gesprek gegaan en voelden zich vooral verbonden met elkaar.

Wethouder Ingeborg Ter Laak is deze avond ook aangeschoven om met onze ouderen in gesprek te gaan. Palet Welzijn, bij wie de organisatie van dit mooie initiatief in handen was, heeft de welzijnsactiviteiten in Zoetermeer zoals eten en ontmoeten, wijkrestaurants De goede buur en de Ouderenbus onder de aandacht gebracht. r

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen