EBS introduceert in- en uitchecken met contactloze betaalpas of creditcard in Haaglanden

Redactie Zoetermeer (pixabay.com)
Redactie Zoetermeer (pixabay.com)
Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Reizigers in de regio Haaglanden kunnen vanaf vandaag in alle bussen van EBS in- en uitchecken met een ,contactloze betaalpas of creditcard – ook op hun mobiel. Tegelijkertijd introduceert EBS deze nieuwe betaalvorm ook in de regio Voorne-Putten & Rozenburg. Na Lelystad, Gooi en Vechtstreek, Zaanstreek, Zwolle en Delft zijn dit de volgende regio’s in Nederland waar dit mogelijk wordt.

Het OV-betalen gaat de komende jaren veranderen. De OV-chipkaart krijgt een opvolger en er komen nieuwe betaalvormen bij. Reizigers bepalen straks zelf hoe zij willen betalen. Reizen met het openbaar vervoer wordt daardoor steeds slimmer, steeds makkelijker. Deze nieuwe betaalvormen worden door de gezamenlijke OVbedrijven landelijk ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay.

In- en uitchecken met een betaalpas of creditcard is een van die nieuwe betaalvormen. Voor EBS is het een aanvulling op de al bestaande mogelijkheden om te reizen met de OV-chipkaart of met een barcode. Op 21 juni introduceerde EBS de nieuwe betaalmethode al op de stadsbussen in Delft. Vanaf nu kunnen reizigers in de hele regio Haaglanden (het streekvervoer rond Den Haag, inclusief de stadsdiensten van Delft en Zoetermeer) en in de regio Voorne-Putten & Rozenburg op alle bussen van EBS in- en uitchecken met:

  • Een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Rabobank, RegioBank, of SNS;
  • een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (uitgegeven door ICS);
  • alle buitenlandse contactloze betaalpassen of creditcards van Maestro, VPAY, Mastercard en Visa;
  • een smartphone die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde betaalpassen en creditcards;
  • en natuurlijk met de bestaande OV-chipkaart en barcode.

De bussen zijn voorzien van herkenbare logo’s en informatie, zodat de reizigers weten dat in deze bussen gebruik gemaakt kan worden van in- en uitchecken met de contactloze betaalpas of creditcard. Reizigers die overstappen op OV van andere vervoerders wordt geadviseerd om nog wél met de OV-chipkaart te reizen.

Hoe werkt het?

Reizen met een betaalpas werkt heel eenvoudig: precies hetzelfde als de OV-chipkaart. Een reiziger checkt in met een contactloze betaalpas, plastic of op een mobiel – en start de reis. Bij het verlaten van de bus checkt de reiziger uit met dezelfde betaalpas. De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. In een later stadium wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard.

De kosten van gemaakte reizen op een dag worden bij elkaar opgeteld en de volgende dag als één totaalbedrag afgeschreven; het bedrag is zichtbaar voor de reiziger op het betaaloverzicht van de betreffende bank of creditcardverstrekker. Reizigers kunnen hun reisoverzicht terugvinden door op www.ovpay.nl/reisoverzicht de code in te vullen die is vermeld in het betaaloverzicht met de omschrijving NLOV.

Reacties

Cookieinstellingen