Het culinaire spits is eraf (Culinair Zoetermeer 2022 Dag 1)

Foto: Netwerk Zoetermeer

Vrijdag was het dan eindelijk zover. Bodega Norton Culinair Zoetermeer is officieel terug van weggeweest. Hét kenmerkende driedaagse foodfestival van Zoetermeer opende haar deuren op de Markt vrijdag om 16:00 uur. Bezoekers kwamen in groten getale naar de eerste dag van het festival en konden weer genieten van de culinaire hoogstandjes die Zoetermeer te bieden heeft.

Wethouder Iedema opende als wethouder Citymarketing en Evenementen het evenement feestelijk door een fles champagne te sabreren. Hij was zeer verheugd dat na twee jaar corona dit belangrijke festival voor de stad weer georganiseerd kon worden. “Een droom die in vervulling gaat. De allereerste keer dat ik hier liep was in 1999 of 2000. Toen waren we nog heel bescheiden. Kijk hoe we hier nu staan. Het is uitgegroeid tot hét foodfestival van de regio. Na twee jaar corona kunnen we eindelijk weer borrelen, netwerken, lekker eten en samen zijn.“

De wethouder verrichtte de opening samen met festivaldirecteur Ruud Steggerda, onder toeziend oog van de chef-koks van de deelnemende restaurants. Steggerda: “De stad heeft hier lang naar uitgekeken. De deelnemende restaurants, maar ook de meewerkend festivalpartners zijn ongelofelijk blij dat dit weekend de terrassen van de pop-up restaurants weer kunnen worden geopend. Het team van Netwerk Zoetermeer is trots op Zoetermeer en laat graag een weekend lang laten zien dat de stad prachtige restaurants in huis heeft én dat het een feestje kan bouwen!”

Reacties

Cookieinstellingen