Het enorme succes van Culinair Zoetermeer

Foto: Netwerk Zoetermeer

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. Op 1, 2 en 3 juli veranderde de Markt in Zoetermeer weer in het grootste terras van de regio, tijdens Bodega Norton Culinair Zoetermeer.

Drie dagen lang werd er volop genoten van heerlijke gerechtjes, mooie wijnen en goede muziek. Na 2 jaar groot gemis was de opkomst enorm. Deze 21e editie is door de deelnemers en organisatie als het meest succesvolle ervaren tot nu toe.

Op vrijdag opende wethouder Jan Iedema als wethouder Citymarketing en Evenementen het evenement feestelijk door een fles champagne te sabreren. Hij was zeer verheugd dat na twee jaar corona dit belangrijke festival voor de stad weer georganiseerd kon worden. “Een droom die in vervulling gaat. In ruim 20 jaar is Culinair Zoetermeer uitgegroeid tot hét foodfestival van de Randstad. Na twee jaar corona kunnen we eindelijk weer borrelen, netwerken, lekker eten en samenzijn.“

Smaakbelevingen

De wethouder verrichtte de opening samen met festivaldirecteur Ruud Steggerda, onder toeziend oog van de chef-koks van de deelnemende restaurants. Steggerda kijkt terug op een heel geslaagde editie: “De stad heeft hier lang naar uitgekeken. De deelnemende restaurants, maar ook de meewerkend festivalpartners zijn ongelofelijk blij dat dit weekend de terrassen van de pop-up restaurants weer konden worden geopend. Drie dagen lang moesten alle zeilen worden bijgezet om de bezoekers te voorzien van bijzondere gerechtjes en smaakbelevingen, waarmee de restaurants zich wilden onderscheiden.”

Kids Culinair

Elke dag in het weekend was er ook een gezellig programma voor de jongsten. Op zaterdag werden de kinderen vermaakt met een speciale Kids DJ en met verschillende workshops, waar ze leerzaam aan de slag konden met eten en koken. Intussen konden ze zich ook uitleven op speciale food- gerelateerde videogames, verzorgd door het Nationale Videogame Museum.

Muzikaal programma

Van openingstijd tot sluitingstijd konden de bezoekers genieten van een gevarieerd podiumprogramma. Leuke muzikale acts en bands speelden er feestelijk op los; geregeld speelden de muzikanten ook tussen het publiek en aan de tafels van de gasten.

Festivalcoördinator Jeffrey de Bake kijkt met trots terug op het evenement: “De goede sfeer straalde er bij de bezoekers vanaf. Maar ook de deelnemende restaurants en de medewerkers van het festival waren aan het genieten. Mooi om te zien dat iedereen zoveel energie van elkaar kreeg. Met slechts een korte voorbereidingstijd en na een weekendlang knallen, kunnen we trots zijn op wat we hebben neergezet.” De grote opkomst was het bewijs: Bodega Norton Culinair Zoetermeer wordt enorm gewaardeerd in de regio.

Reacties

Cookieinstellingen