Wensen van aanstaande bewoners ARC Rokkeveen in tijdcapsule begraven bij officiële start handeling

Foto: Wonen à la Carte BV

Geen vertrouwde eerste paal die de grond in gaat, maar iets heel anders bij de start van de bouw van appartementengebouw ARC Rokkeveen: een tijdcapsule. Aan de toekomstige bewoners is gevraagd om een wens voor de toekomst op te schrijven. De capsule met alle wensen is donderdag 16 december ceremonieel begraven door wethouder Robin Paalvast van gemeente Zoetermeer. Ook om een andere reden is het een bijzonder project: het gebouw is ontwikkeld in mede-opdrachtgeverschap. Daardoor konden bewoners grotendeels hun eigen appartement ontwerpen.

Dertien appartementen en twee penthouses telt ARC Rokkeveen, gelegen aan de rand van het Burgemeester Hoekstrapark. De mogelijkheid om aan tafel met de architect hun woonwensen in te brengen sprak veel kopers aan. ‘Mede-opdrachtgeverschap en dan zeker bij appartementengebouwen zie je eigenlijk nog weinig in Nederland’, constateert directeur-eigenaar Joubert Ockeloen van ontwikkelaar Wonen à la Carte. ‘Kopers kunnen bij ons allerlei keuzes maken voor hun appartement. Samen met de architect hebben ze bijvoorbeeld wanden en deuren verplaatst of de locatie van woonkamer en keuken gewisseld. Ook gevels konden worden aangepast en de buitenruimte kon worden vergroot.’

Officieel tintje

Het was aan wethouder Robin Paalvast van Wonen & Energietransitie om de bouw een officieel tintje mee te geven. Dat deed hij door een tijdcapsule met daarin de wensen van alle bewoners in te graven. Vervolgens doopten Joubert Ockeloen en Erik Batenburg van Batenburg Bouw en Ontwikkeling een van de heipalen die al in de grond zitten. Door de coronabeperkingen konden er helaas geen kopers bij de bijeenkomst aanwezig zijn. Zij zullen achteraf op een ludieke manier door Wonen à la Carte geïnformeerd worden over de officiële start van de bouw.

BENG-gecertificeerd project

De verwachting is dat de vijftien woningen in het eerste kwartaal van 2023 worden opgeleverd. Bij ARC Rokkeveen is er veel aandacht voor een duurzame opzet. Het project is BENG-gecertificeerd, wat staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. Dat is bereikt door de woningen gasloos uit te voeren en te voorzien van een bodemwarmtepomp. De toepassing van hoogwaardige isolatiematerialen en HR+++-glas draagt verder bij aan de duurzaamheidsscore. Goed om te weten is dat er nog één laatste appartement beschikbaar is.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen