5 redenen waarom u uw camerasysteem zou moeten upgraden

Foto: Avicam

Als u uw CCTV camerasysteem al een tijdje hebt, is het misschien tijd voor een upgrade. Hoewel uw systeem misschien niet kapot gaat of tekenen van slijtage vertoont, zal een bijgewerkt bewakingssysteem u op de lange termijn geld en tijd besparen.

Betere beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit en resolutie zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd. Het hebben van een standaardresolutie was in het verleden misschien voldoende, maar met beveiligingscamera’s kun je nu beelden van hoge kwaliteit opnemen zonder hoge kosten. Als er iets met uw eigendom zou gebeuren, zou u willen dat uw camerabewakingssysteem systeem gedetailleerde beelden opneemt, zodat u een goed verslag van de gebeurtenissen hebt om aan de autoriteiten te laten zien. Als je een oud systeem gebruikt met een laag resolutie, kan je beeldmateriaal als nutteloos worden beschouwd. Dit omdat het materiaal wazig is en gezichten niet duidelijk kunnen worden geïdentificeerd.

Voorkomt uitvaltijd

Ook al doet uw camerasysteem het misschien nog, oudere camerasystemen zijn onbetrouwbaar en vatbaarder voor storingen. Het kan lastig zijn om constant met storingen om te gaan, maar het kan ook kostbaar worden. Als u een professional moet inhuren om elke keer naar uw eigendom te komen om het probleem op te lossen, kunt u hoge kosten maken. Niet alleen dat, het enige dat nodig is, is een paar minuten downtime om de veiligheid van uw eigendom in gevaar te brengen. Het upgraden van uw systeem betekent betere en betrouwbaardere bewaking.

Meer opslagcapaciteit

Naast meer uitgeven aan onderhoud, kan het vasthouden aan een oud CCTV-systeem betekenen dat u meer uitgeeft aan opslag. Nieuwe videorecorders gebruiken meestal videocompressie om videobestanden kleiner te maken om de opslag te maximaliseren. Als u een oudere videorecorder zonder videocompressie gebruikt, moet u mogelijk extra videorecorders of geheugenkaarten aanschaffen om uw opnames van lagere kwaliteit te kunnen verwerken.

Eenvoudig beheer en schaalbaarheid

Een ander voordeel van het upgraden van uw camerasysteem is dat de huidige technologieën het gemakkelijker dan ooit maken om uw systemen op afstand te beheren en er toegang toe te krijgen. Bij oudere systemen kunt u alleen opnames van de on-site videorecorder bekijken. Met nieuwere systemen die zijn verbonden met internet, kunt u uw eigendommen overal waar u bent in de gaten houden met een simpele aanraking op uw smartphone of computer. Met deze externe toegang kunt u meer camera’s en systemen toevoegen en alles eenvoudig beheren.

Meer eigenschappen

Meer geavanceerde technologieën betekenen meer functies en gebruik van uw camerasysteem. Oudere systemen hebben niet veel functies, dus ze worden meestal alleen gebruikt om incidenten vast te leggen voor het geval ze zich voordoen. Met veel huidige systemen kunt u uw beveiligingscamera’s integreren met andere functies zoals toegangscontrole, realtime waarschuwingen, bewegingssensoralarmen, enz. Het hebben van meer van dit soort functies zorgt voor een betere beveiliging en bescherming.

Kom langs bij Avicam in Zoetermeer!

Hoewel investeren in een nieuw camerasysteem op dit moment een onnodige uitgave lijkt, kan dit u op de lange termijn geld en kopzorgen besparen. Upgraden betekent meer betrouwbaarheid en maximaliseert de veiligheid en het gebruik van uw systeem. Bent u geïnteresseerd, bel ons dan vandaag nog of kijk op onze website http://www.avicam.nl

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Avicam

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden