IKC De Hofvijver (eindelijk) officieel geopend

Foto: Junis Kinderopvang

Na ruim anderhalf jaar was het woensdag 15 september eindelijk zover. Integraal Kind Centrum (IKC) De Hofvijver in Zoetermeer is officieel geopend.

De opening stond eerder gepland in maart 2020, maar door alle maatregelen rondom corona werd de opening steeds uitgesteld. Binnen een IKC kunnen kinderen van 0 tot 13 jaar terecht en kijken alle betrokken organisaties op dezelfde manier naar de kinderen en ouders.

Dit is de officiële start van een geïntensiveerde samenwerking tussen de basisschool en kinderopvang De Drie Ballonnen, onder de nieuwe naam IKC De Hofvijver. In het gebouw aan de Forelsloot in Zoetermeer krijgen kinderen les, gaan ze naar de buitenschoolse opvang en sinds vorig jaar kunnen kinderen van nul tot vier jaar hier ook naar het kinderdagverblijf. Op steeds meer manieren werken de twee organisaties samen. De kinderen gaan onder andere bij elkaar op bezoek in de klas of op het dagverblijf, thema’s worden op elkaar afgestemd en er zijn medewerkers die zowel op de school als bij de kinderopvang werken. Dit creëert een doorlopende leerlijn, waarbij de organisaties samen goed eigentijds onderwijs willen neerzetten.

Feestelijke opening

Wethouder Jan Iedema (wethouder Economie & onderwijs gemeente Zoetermeer) heeft met enthousiasme de ochtend feestelijk geopend. Na het afgaan van de confettikanonnen werden de kinderen getrakteerd op een spetterend optreden van goochelaar Jerry Mensing. Op geheel eigen wijze boeide hij alle kinderen met alles waar mee gegoocheld kan worden. Als klap op de vuurpijl kwam de wagen van MarcelloCappucino voorrijden en werden de kinderen verrast met een Italiaans ijsje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen