Bouw Islamitisch Cultureel Centrum gaat door

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Woensdag heeft de Raad van State besloten dat stichting ICZ een Islamitisch Cultureel Centrum mag bouwen aan de Olaf Palmelaan in Zoetermeer. De Raad van State heeft het beroep ongegrond verklaard.

Stichting ICZ is zeer verheugd over dit nieuws. Hiermee gaat een langgekoesterde wens van veel Zoetermeerders in vervulling. Al meer dan 10 jaar hebben vele vrijwilligers hier een bijdrage aan geleverd. Stichting ICZ is hen hier zeer dankbaar voor. Het resultaat mag er ook zijn: een prachtig en duurzaam gebouw dat in verbinding is met haar omgeving, ontworpen door architect Ahmed Oueld Hadj van Dutch Architect.

Dit besluit betekent dat ze de volgende stap kunnen gaan zetten. De bouw van het gebouw in de wijk Oosterheem zal in gang gezet worden. Stichting ICZ spreekt over een nieuw icoon in Zoetermeer. Voor de moslimgemeenschap betekent het dat er ruimte is voor gebed, educatie en ontmoeting. Voor de stad Zoetermeer en de wijk Oosterheem betekent het een nieuwe plek van verbinding en ontmoeting. ICZ wil er niet alleen voor de moslimgemeenschap zijn, maar wil ook een plek van verbinding zijn voor de buurt, de wijk en voor de stad Zoetermeer.

ICZ wil omwonenden en de buurt actief betrekken bij de volgende stappen die ze zetten. Ook omwonenden die bezwaar hadden tegen de bouw, nodigen ze uit voor een kop koffie. Stichting ICZ verwacht dat ze de zorgen die er zijn weg kunnen nemen. Stichting ICZ is blij voor de moslimgemeenschap in Zoetermeer en wil hen ook actief betrekken bij de bouw en de activiteiten die plaats gaan vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen