VriendenLoterij vervult twee hartenwensen in Zoetermeer

Een dolblije Elize met de cheque van het VriendenFonds van de VriendenLoterij
Foto: VriendenLoterij

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Elize en Joost uit Zoetermeer. Stichting Zeldzame Ziekten Fonds deed voor hun allebei een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Daarmee krijgen zij een bijzonder steuntje in de rug. Elize krijgt een nieuwe kinderfiets met trapondersteuning en Joost mag een nieuwe gitaar uitkiezen.

Irene Wassenaar van Stichting Zeldzame Ziekten Fonds vertelt over de aanvraag voor Elize: “Elize is 9 jaar en heeft een genetische aandoening (Neurofibromatose, type 1), die goedaardige tumoren in haar zenuwen veroorzaakt. Het is Elize’s grootste wens om zelf naar school te fietsen, maar hiervoor heeft zij een fiets met trapondersteuning nodig. Elize is een geweldig lief kind en een echte doorzetten, daarom zijn we blij dat we haar dankzij het VriendenFonds van de VriendenLoterij een kinderfiets met trapondersteuning cadeau kunnen doen.”

Een dolblije Elize met de cheque van het VriendenFonds van de VriendenLoterij

Elize was door het dolle heen toen ze werd verrast: “Nu kan ik net als mijn schoolgenootjes zelf naar school fietsen, geweldig!”

Ook wensvervulling voor Joost

Joost werkt fulltime en zorgt daarnaast voor zijn gezin. Stichting Zeldzame Ziekten Fonds deed voor Joost een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij om hem een ‘Fender Telecaster’ (gitaar) cadeau te doen: “Joost werkt enorm hard en zet zich voor 100 % in voor zijn gezin. Hij is fan van Pearl Jam en het zou fantastisch zijn als hij een goede gitaar zou hebben om die muziek na te kunnen spelen. We willen hem daar graag bij helpen en zijn blij dat dit op deze manier mogelijk is.”

Joost en zijn zoons met de cheque van het VriendenFonds van de VriendenLoterij

Joost was compleet overdonderd door de verrassing aan de deur. Hij was sprakeloos.

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen

Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden