Wethouder Ingeborg Ter Laak brengt stroopwafelcake bij cliënt Buddy Netwerk

Foto: Buddy Netwerk

Donderdag 14 mei heeft wethouder Ingeborg ter Laak (portefeuille zorg, welzijn, sport en verenigingen) in gemeente Zoetermeer de eerste stroopwafelcake gebracht bij mevrouw Orta,
cliënt van Buddy Netwerk.

De cake, een schenking van Bakkerij Jongerius, www.jongeriusbakker.nl, is een initiatief van Buddy Netwerk, om iets extra’s te doen voor cliënten nu buddy’s niet (of zeer beperkt) bij hun maatje op bezoek mogen. “Veel cliënten zijn op het moment aan huis gebonden, wij maken hun dag graag een beetje mooier,” vertelt Ruud Lagas, vrijwillig coördinator bij Buddy Netwerk.

Wethouder Ingeborg ter Laak van Zorg en Welzijn: ’Dat buddy’s hun maatjes nu niet of nauwelijks persoonlijk kunnen bezoeken is heel verdrietig. Dit initiatief van Buddy Netwerk laat mensen weten dat er aan hen gedacht wordt, mooi ook dat lokale partners dit initiatief een warm hart toedragen en ondersteunen. Ook Koos Roest was aanwezig bij het feestelijke moment. Koos is al jarenlang buddy en zijn betrokkenheid bij het leven van zijn maatjes is enorm. Buddy Netwerk is dankbaar voor zijn jarenlange inzet. Daarom kreeg ook Koos een stroopwafelcake, net als de andere buddy’s in Zoetermeer.

Bakkerij Jongerius en CycleShare, www.cycleshare.nl, waren beide direct enthousiast toen Buddy Netwerk hen benaderde of zij iets wilden doen voor cliënten in Zoetermeer. De bakkerij schonk stroopwafelcake voor cliënten en buddy’s van Buddy Netwerk in Zoetermeer en CycleShare stelde belangeloos een elektrische bakfiets ter beschikking om de traktatie rond te brengen.

Buddy Netwerk organiseert diverse acties in alle gemeenten met cliënten van Buddy Netwerk om zo in contact te blijven met een zeer kwetsbare doelgroep nu zij (bijna) geen bezoek van hun buddy mogen ontvangen vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis. Deze mooie actie met is daar een goed voorbeeld van.

Stichting Buddy Netwerk

Stichting Buddy Netwerk is al meer dan dertig jaar een specialist in het bieden van 1-op-1 buddyzorg voor mensen die tijdelijk versterking en ondersteuning nodig hebben. Deze vrijwilligers, de buddy’s, zijn actief bij de mensen thuis, zij komen (soms als enigen) achter de voordeur. Zij geven steun aan en tonen begrip voor mensen die dat hard nodig hebben. Gedurende een jaar onderhouden buddy’s twee tot vier uur per twee weken of eens per week persoonlijk contact met de cliënten die zich daarvoor aanmelden. Buddy Netwerk coördineert en begeleidt deze persoonlijke trajecten voor hun buddy’s en cliënten. Het werkgebied van Buddy Netwerk bestaat uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Delft.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden