Petitie voor aanblijven Burgemeester Aptroot gestart

Foto: Gemeente Zoetermeer

“Laat Charlie Aptroot gedurende de Corona crisis aanblijven”, zo kopt de petitie die gestart is door mevrouw Vos.

Het betoog van Vos is helder: “Onze burgemeester van Zoetermeer gaat na 7,5 jaar, per 1 april afscheid nemen, om te genieten van een welverdiend pensioen. Hij heeft in deze tijd het vertrouwen van de inwoners gewonnen en staat bekend als betrokken burgervader.

Een slechter moment van afscheid nemen bestaat niet. Zelf heeft de heer Aptroot laten weten nog beschikbaar te willen blijven, gezien de crisistijd waar wij ons in bevinden. Gemeente Zoetermeer heeft laten weten dit niet nodig en/of wenselijk te vinden. Wij als inwoners vinden dit wel nodig en willen vragen de gemeente om dit besluit te herzien. De heer Aptroot is een vertrouwd gezicht, inwoners van Zoetermeer hebben een sterke leider nodig in de tijd waarin er zoveel onzeker is. Een waardiger afscheid dan de kans om een stad door deze tijd heen te loodsen, bestaat er niet. Geef Zoetermeer wat we nodig hebben!”

Naar de petitie.

Het is uniek dat vanuit Zoetermeerders de roep om het aanblijven van de burgemeester klinkt. Dat geeft aan hoeveel vertrouwen er is in burgemeester Aptroot. De petitie laat zien dat juist naar dat vertrouwen gezocht wordt in tijden van crisis.

Eerdere berichtgeving

Eerder schreef Zoetermeer.nieuws.nl al:

Blijf nog even aan Charlie. We hebben onze burgervader nodig. Meer dan ooit. Je bent vertrouwd.“, zo klink het op Facebook als reactie op de strenge toon waarmee burgemeester Aptroot de nieuwste maatregels kracht bij zette. De reactie van burgemeester Aptroot was onverwacht. Hij schreef onder de oproep om aan te blijven: “Ik heb na vraag daarover laten weten dat ik natuurlijk beschikbaar ben om langer te blijven gezien de crisis. Was kennelijk niet meer mogelijk of wenselijk.“.

Lees ook: Commissaris Smit acht aanblijven burgemeester Aptroot niet nodig

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden