ZÓ! wil alternatief voor Stadhuisplein

Foto: Zó! Zoetermeer

Zó! zal de gemeenteraad van Zoetermeer voorstellen om de plannen voor het Stadhuisplein aan te passen, waardoor er meer ruimte voor de terrassen over blijft en het voor de mensen die de liften gebruiken veiliger wordt.

Fractievoorzitter Marijke van der Meer: ‘Zó! Zoetermeer vindt het belangrijk dat er genoeg ruimte overblijft om gezellig op het plein te zitten. En wij denken dat vier ‘gaten’ in het Stadhuisplein niet nodig zijn om de onderliggende perrons van de RandstadRailhalte te verlichten. Dat kunnen we ook op een andere manier oplossen.’

Stadhuisplein anders ingericht

In het alternatieve voorstel van Zó! wordt er niet 220m2, maar maximaal 160m2 van het plein afgehaald voor de trappen en de liften. ‘En dat is op het relatief kleine plein veel beter’, aldus Van der Meer. ‘Bovendien stellen we voor dat de hellingbaan aan de kant van de winkels behouden blijft zodat mensen die van de lift afhankelijk zijn op een goede manier naar boven kunnen als de lift het niet doet. Doordat we de liften bij de trappen maken, hopen we dat er vanzelf meer zicht is op de liften en ze niet zo vaak door vandalisme worden stukgemaakt.’

Hellingbaan

De hellingbaan aan de kant van het Stadhuis kan op zich wel vervallen omdat je via de Londenstraat, Markt en het Zuidwaarts ook naar het Stadhuisplein kunt als de lift het niet doet.

Zó! pleit ervoor om door matglazen tegels in delen van het Stadhuisplein toch voldoende licht op het onderliggende station te krijgen. ‘Maar als dat niet kan, dan moet er gewoon genoeg LED-verlichting komen.’ aldus Van der Meer, ‘Zó! is het verder eens met de voorstellen van het college en we denken dat zowel het Stadhuisplein als de RandstadRail halte er aanzienlijk door worden verbeterd.

stadhuisplein variant college

stadhuisplein variant Zó!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden