Begraafplaatsen gaan met hun tijd mee

Foto: Redactie Zoetermeer

Het college stelt voor de dienstverlening op de gemeentelijke begraafplaatsen Binnenweg en Hoflaan te verbeteren. Nabestaanden willen meer keuzevrijheid in de uitgiftetermijn van een graf, de mogelijkheden voor verlenging ervan en ze willen meer variatie in het aantal lagen per graf. De nieuwe ‘Beheerverordening gemeentelijke begraafplaatsen 2016’ maakt dit maatwerk mogelijk.

Aantrekkelijk voor nabestaanden

Zoetermeer wil de begraafplaatsen aantrekkelijker maken en houden voor nabestaanden. Een van de manieren is meer maatwerk te bieden op de begraafplaatsen zodat het aantrekkelijker is te kiezen voor begraven. De oude verordening was daarvoor een belemmering. Het voorstel geeft mogelijkheden voor uitgeven van graven voor meer of minder personen, vaststellen van een langere of kortere uitgiftetermijn of verlengingstermijn. De gemeenteraad heeft het laatste woord over het voorstel.

De gemeente heeft een verzoek  gekregen van een islamitisch soenitische geloofsgemeenschap of een deel van de begraafplaats specifiek aangewezen kan worden voor overledenen uit hun gemeenschap. Nu worden overledenen uit deze gemeenschap voornamelijk in Den Haag begraven. Het college stemt in met dit verzoek. Hiermee krijgen hun overledenen  een plek in Zoetermeer. Op de begraafplaats Binnenweg is een gedeelte aangewezen van ongeveer 40 graven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen