Tweede leven voor houtafval

Zoetermeer
Zoetermeer
Foto: Redactie Zoetermeer

Inwoners van Zoetermeer kunnen vanaf nu hun onbehandeld houtafval naar het Zelfbrengdepot op de Argonstraat brengen en tegelijk anderen hiermee helpen. Oude steigerplanken, balken en overgebleven klushout worden verzameld in een speciaal hiervoor gezette roze container. Deze zogenaamde ‘oud hout container’ is van de stichting Piëzo. Zij gaan dit hout gebruiken in hun ambachtswerkplaats. Donderdag 2 juni wordt de container officieel in gebruik genomen.

Zelfredzaamheid

Stichting Piëzo heeft de werkplaats opgericht om mensen zelfredzamer te maken met klussen in en rond het huis. Dit doen zij door het organiseren van diverse workshops in samenwerking met (lerende) vrijwilligers van Piëzo en de samenwerkingspartners.

Verzamelen met doel

Voordat deze container er was, was het ook al mogelijk onbehandeld hout naar de Argonstraat te brengen. Het werd dan ook al apart van restafval ingezameld en gerecycled. Wethouder Robin Paalvast: ‘Met de komst van de Piëzo-container geven we niet alleen materiaal een tweede leven maar we helpen ook vele mensen zelfredzamer te worden. Dit is niet alleen winst voor het milieu maar ook voor de maatschappij.’

wethouder
Wethouder Robin Paalvast

Samenwerking met partners

De Ambachtenwerkplaats is ontwikkeld op initiatief van stichting Piëzo en mogelijk gemaakt door actieve samenwerkingspartners zoals Gilde Zoetermeer, HABO GWW, Ipse de Bruggen, MEVE e.a., vele vrijwilligers en een financiële bijdrage van Fonds 1818 en de gemeente Zoetermeer.

Stichting Piëzo is een sociaal maatschappelijke organisatie die mensen in de gelegenheid stelt om hun talenten en vaardigheden te ontdekken en verder te ontwikkelen. Dit kan door deel te nemen aan trainingen en activiteiten door ‘lerend vrijwilligerswerk’ binnen de Piëzocentra, of bij een van de partnerorganisaties in Zoetermeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen