Van Den Dobbelsteen blogt: Afgedankte apparaten

Foto: Freddy Blommers

Om aan de opdracht van deze week te voldoen moeten we in ons huis op strooptocht om op zoek te gaan naar afgedankte elektrische apparaten. Apparaten die wellicht inmiddels zijn vervangen door nieuwere en betere exemplaren, maar ook apparaten die gewoon niet meer gebruikt worden. Dus bijvoorbeeld die krulborstel die ik niet meer gebruik aangezien ik mijn haren lekker kort heb laten knippen.

Broodbakmachine

In de kast op de tweede etage staat ook een broodbakmachine die we elk half jaar op een moeilijker bereikbare plaats zetten. Nog een paar maanden, dan zal blijken of we hem echt niet meer gebruiken. Eigenlijk ook wel jammer, maar als ik brood bak, dan is het een plat brood of gewoon in een broodvorm in de oven. De geur van zelfgebakken brood, daar word je zo blij van.

Wafels

Ik ben dol op krokant gebakken wafels, maar kom er blijkbaar niet meer aan toe om ze te bakken, dus het apparaat waarmee je tosti’s, poffertjes en wafels kunt bakken zal er binnenkort ook aan geloven. Die apparaten gaan dan naar de kringloop, of ik zet ze op gratisaftehalen.nl. Die website is altijd goed om eenvoudig van spullen af te komen, zonder dat je over de prijs hoeft te onderhandelen. Soms zet ik de spullen gewoon in de voortuin, dan hoef ik er niet eens voor thuis te blijven.

Afgedankte apparaten

Ha, het zou wat zijn als we de wasmachine bij het rijtje van afgedankte, niet gebruikte apparaten zouden plaatsen. Maar ja, die gaat nog wel even mee. Ik zou niet graag terug gaan naar de tijd van de tobbe en het wasbord. Met mijn rug, ik moet er niet aan denken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen