Burgemeester start bouw verlenging SnowWorld

Foto: SnowWorld

Na de positieve uitspraak van de Raad van State van 3 mei jl. is op 10 mei de start van de bouw begonnen. Burgemeester Aptroot van de gemeente Zoetermeer verrichtte de officiële handeling waarbij de kop van de bestaande 3e piste gesloopt werd.

De lucht in

De sloop begint met het afbreken van de bovenste 30 meter, deze loopt vlak en dit deel moet verwijderd worden om zo in een strakke lijn naar boven te kunnen bouwen. Een absolute hoogstand, letterlijk en figuurlijk. Ruim 70 meter boven NAP gaat SnowWorld de lucht in, zonder te heien. Er zijn speciale vijzels ontwikkeld door ingenieurs van ASK Romein waarmee de skibaan in balans wordt gehouden. Een geweldige skibaan van 300 meter met een uitdagend hellingspercentage. Zoetermeer krijgt een prachtig landmark.

Foto 2

Zonder subsidie

Bijna 20 jaar laat SnowWorld al zien wat je kunt bereiken met een prachtige groep gemotiveerde medewerkers. 20 jaar gezonde winst zonder subsidie. Een belevingswereld waarbij iedere dag de gasten centraal staan. Hierbij hoort ook vernieuwing, daar gaat deze 300 meter wedstrijdbaan voor zorgen. De bouwtijd is zeer kort; in september dit jaar is het klaar.

Duurzaamheid

In duurzaamheid wordt veel geïnvesteerd. De nieuwe koude-installatie gebruikt maar liefst 30% minder energie. In de zomer zullen op de daken van SnowWorld zonnepanelen geplaatst worden. Een enorm project gezamenlijk met onze partner Essent. Ook de nieuwe LED verlichting gaat bijdragen aan duurzaamheid.

Foto 1

Sinds 2 jaar is SnowWorld beursgenoteerd. Deze ontwikkelingen zullen het aandeel goed doen. SnowWorld verwacht een forse toename van het aantal bezoekers. Aldus eigenaar en oprichter Koos Hendriks.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen