Mantelzorgwaardering kan aangevraagd worden

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Palet Welzijn maakt mantelzorgert attent op de megelijkheid om een Mantelzorg waardering aan te vragen. Deze aanvragen kunnen tot 31oktober ingediend worden.

Wat is mantelzorg? Mantelzorg is de zorg en ondersteuning die partners, kinderen, familie, vrienden en andere bekenden aan een naaste verlenen. Mantelzorgers in Zoetermeer kunnen de mantelzorgwaardering 2019 aanvragen, je komt hiervoor in aanmerking wanneer je:

  • Onbetaald zorgt voor een ziek of gehandicapt familielid, vriend of buur die in Zoetermeer woont;
  • Intensieve zorg verleent (meer dan 8 uur per week) voor langere tijd (meer dan drie maanden);
  • 18 jaar of ouder bent.

De mantelzorgwaardering in 2019 een eenmalige financiële waardering van € 200,-. Per mantelzorger wordt maximaal één waardering verstrekt. Aanvragen kan via het registratie formulier op de website van ZoSamen; https://www.zosamen.nl/mantelzorgers/registratieformulier.

Let op! De aanmeldingstermijn voor de mantelzorgwaardering is van 1 april 2019 tot en met 31 oktober 2019. De uitbetaling vindt plaats in week 49 van 2019. Voor ondersteuning bij het aanvragen van de waardering is de coördinator mantelzorg op de maandagmiddag van 15 tot 17 uur aanwezig bij de ZoSamen balie in het Forum Zoetermeer. Vergeet dan niet je BSN nummer mee te nemen en die van de zorgvrager, ook je IBAN nummer is nodig.

Wil je via de mail wekelijks op de hoogte worden gehouden van activiteiten en andere actuele ontwikkelingen op het gebied van mantelzorg? Dan kun je je voor onze mailservice aanmelden via https://www.zosamen.nl/actueel.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden