Vernieuwing van brug baart zorgen

Foto: Redactie Zoetermeer

De fracties van Zó!, PDvZ, PVV, PvdA en VVD verzoeken het college te stoppen met de voorgenomen veranderingen aan de brug bij Hoogvliet/Jongerius. De vier fracties willen de problematiek eerst in de commissievergadering van 9 of 16 september bespreken.

De signalen die de vijf fracties uit de Bedrijven Investeringszone (BIZ) kregen waren de aanleiding van het agenderingsverzoek. De BIZ is middels een regelmatig overleg betrokken bij de ontwikkelingen en veranderingen in de Dorpsstraat. De Vervanging van de brug bij Hoogvliet/Jongerius is daarbij ter sprake gekomen.

Uit de goede gesprekken met de gemeente hebben de vertegenwoordigers van de BIZ begrepen dat de vervanging van de brug noodzakelijk is, omdat deze brug aan het einde van de levenscyclus is.

De brug krijgt wel een volledig nieuw ontwerp volgens de tekeningen. De brug wordt hoger en smaller. Bovendien komt de loopbrug naast de brug niet terug. De Vereniging Dorpsstraat Vastgoed BIZ en Ondernemersvereniging Dorpsstraat Zoetermeer (ODZ) zijn het niet eens met dit nieuwe ontwerp.

Zij schrijven in een brief: “Talloze vrachtauto’s en bestelbussen gaan over de brug. Voetgangers en mensen met rollators, fietsen, kinderwagens mogen zich langs de vrachtauto’s en bestelbussen wringen. Bovendien moeten de bezoekers van de supermarkt met de boodschappenwagen naar de parkeerplaats beneden aan de Osylaan. Toch al geen handige situatie en zeker geen gevoel van veiligheid. Hierdoor ontstaat een zeer gevaarlijke situatie en je moet er niet aan denken, dat er een ongeluk gaat gebeuren, zoals in de Stationsstraat een paar maanden geleden.”

Als reactie op deze brief van de BIZ willen vier fracties met het college overleggen over de situatie. Hierbij zullen ongetwijfeld de wensen van de ondernemers aan de orde komen. In hun brief wensen de ondernemers dat de brug in de oorspronkelijke breedte en de loopbrug voor voetgangers terugkeren, maar dat wel de aanpassing om de brug te verhogen In het nieuwe ontwerp opgenomen wordt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden